Straatmeubilair maakt het stuk comfortabelere buiten

Geplaatst op

In deze blog gaan we verkennen hoe je straatmeubilair kunt gebruiken om de buitenruimte rondom je bedrijf aangenamer te maken voor je medewerkers. Met goed gekozen straatmeubilair kun je niet alleen het comfort vergroten, maar ook de algehele uitstraling en functionaliteit van de buitenomgeving verbeteren. Hier zijn enkele ideeën om mee aan de slag te gaan.

Ontspannen tijdens pauzes

Ten eerste, overweeg het plaatsen van comfortabele zitplaatsen zoals banken, stoelen of zitbankjes. Dit biedt je medewerkers de mogelijkheid om buiten te ontspannen tijdens pauzes of lunchpauzes. Zorg ervoor dat de zitplaatsen ergonomisch zijn ontworpen en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zodat ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Luchtkwaliteit

Daarnaast kan het toevoegen van groen en plantenbakken de buitenruimte verlevendigen en een gevoel van rust en welzijn bevorderen. Overweeg het plaatsen van bloembakken, plantenpotten of zelfs verticale tuinen om een groenere omgeving te creëren. Dit draagt niet alleen bij aan een aantrekkelijke uitstraling, maar kan ook de luchtkwaliteit verbeteren en stress verminderen.

Gezonde levensstijl 

Verder kun je nadenken over het installeren van functionele voorzieningen zoals fietsenrekken of afvalbakken. Door fietsenrekken te plaatsen, moedig je milieuvriendelijk woon-werkverkeer aan en stimuleer je een gezonde levensstijl onder je medewerkers. Het plaatsen van voldoende afvalbakken helpt ook bij het handhaven van een schone en opgeruimde buitenruimte.

Buitenverlichting

Bovendien kan het toevoegen van verlichting de bruikbaarheid van de buitenruimte vergroten, vooral tijdens de donkere wintermaanden of ’s avonds. Overweeg het installeren van sfeervolle buitenverlichting zoals lantaarns, grondspots of sfeerverlichting om een veilige en uitnodigende sfeer te creëren. Dit maakt het ook mogelijk voor medewerkers om buiten te verblijven na zonsondergang.

Denk aan kleuren

Vergeet niet om rekening te houden met de esthetiek en stijl van je bedrijf bij het kiezen van straatmeubilair. Het moet passen bij de algehele uitstraling en branding van je bedrijf. Denk aan kleuren, materialen en ontwerpen die aansluiten bij de identiteit van je bedrijf en die een positieve indruk achterlaten op medewerkers en bezoekers.

Buitenomgeving ziet er professioneel uit

Doordacht gekozen straatmeubilair zal een groot verschil maken in het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke buitenruimte voor je medewerkers. Door te investeren in de buitenomgeving van je bedrijf, laat je zien dat je waarde hecht aan het welzijn en de tevredenheid van je personeel, wat zich kan vertalen in een productievere en gelukkigere werkomgeving. Straatmeubilair zorgt al snel voor een vriendelijke uitstraling!

 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden