Wat is een kogelkraan?

Geplaatst op

De meeste mensen hebben nog nooit gehoord van bepaalde voorwerpen en objecten. Dit geldt waarschijnlijk ook voor de kogelkraan en dat is ook niet zo gek. Het is een afsluitklep die de stroming van een vloeistof of gas regelt. Door middel van een roterende kogel met een boring kan de afsluiter gesloten worden. Deze afsluitkleppen zijn te vinden in verschillende branches en zijn heel erg belangrijk voor de veiligheid. Ook worden deze afsluitkleppen gekenmerkt door een lange levensduur en dat is natuurlijk handig. De afsluiter is bekender dan andere varianten en dit komt doordat deze afsluiter relatief eenvoudig te gebruiken is. Wil jij weten waar deze afsluiter veel gebruikt wordt en waar je hem kunt kopen? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Waarvoor worden kogelkranen gebruikt?

Je ziet de kogelkraan in verschillende sectoren terugkomen, maar in sommige sectoren zijn ze echt onmisbaar. Vooral in de binnenvaart worden kogelkranen enorm veel gebruikt en moeten ze ook regelmatig vervangen worden. Een tanker heeft vaak tonnen aan vloeistoffen in de lading zitten en deze vloeistoffen mogen niet ontsnappen. Vaak gaat het om brandstoffen of andere gevaarlijke vloeistoffen en de kogelkraan zorgt ervoor dat niets ontsnapt. Bij het laden en lossen van de vloeistoffen kun je de afsluiter openen, zodat alles weg kan stromen. Hierbij is het wel essentieel dat je de afsluiter goed kunt openen en sluiten, maar soms gaat dit behoorlijk stroef. Het is daarom aan te raden om de kogelkranen goed te onderhouden, zodat deze ook een langere levensduur krijgen.

Online bestellen

Het bestellen van een kogelkraan kan soms erg lastig zijn. Je moet namelijk echt een expert vinden op het gebied van industriële voorwerpen. Zoek daarom een specialist en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar. Hierbij is het van belang om op de website te kijken van de aanbieder, zodat je meer informatie kunt vinden over de kogelkraan. Daarnaast zijn er ook verschillende uitvoeringen en is het handig om de verschillende kogelkranen met elkaar te vergelijken. Heb je de juiste gevonden? Dan kun je de kogelkranen bestellen en ook bij jouw bedrijf laten bezorgen.

Over ons

Op deze website ontdek je nog veel meer boeiende feiten over olie. Of je nu een student bent die meer wil leren over dit fascinerende onderwerp, een professional in de olie-industrie die zijn kennis wil uitbreiden, of gewoon iemand die graag nieuwe dingen leert, hier vind je alles wat je moet weten over olie en nog veel meer!

Contactgegevens

Via info @ rotonde-olie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden